Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Maradék főtt hús lecsósan, knédlivel

felvitel dátuma: 2011-08-03 09:33:35       mai nézettség: 1       nézettség: 3547
részletes recept
Maradék főtt hús lecsósan, knédlivel
Hozzávalók 4 személyre:

Kész knédli, vagy Rozika /Somorčíková/ receptje alapján elkészített knédli

kb.1 kg maradék fott leveshús

olaj

2 nagy fej voroshagyma

2 zoldpaprika

4 érett paradicsom

ketchup, orolt feketebors, orolt koménymag, 2 e.k.orolt piros parika,

3 evokanál mustár

ételízesíto, , cukor ízlés szerint

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A főtt húst ízesítjuk a mustárral, borssal, sóval,koménymaggal és ketchuppel, picit állni hagyjuk.

A hagymát apróra vágva megpirítjuk, rászórjuk az orolt pirospaprikát, rádobjuk a folvágott paprikát és a paradicsomot majd belekeverjuk az ízesített húst.

Én vizet nem ontottem alá, mert a paradicsom annyi levet eresztett, hogy nem volt szukség. Ízesítjuk sóval, cukorral, ételízesítovel.

Lassú tuzon bo fél óra alatt osszeérnek az ízek, a hús felveszi a lecsó isteni ízét, elég szaftos és suru lesz az egész. A végén én még adtam hozzá ketchupot, nekem hiányzott még egy kicsi belole.

A knédlit én készen vettem, most a fagyasztóból kerult elo az, ami a múltkor nem fogyott el. Kulonben a receptlap.hu-n Rozinál megtaláljátok a házi knédli receptjét. Jó étvágyat mindenkinek!

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 január 29

jó ötlet, a főtt hús nálunk is mindíg megmarad,így majd elfog fogyni,köszi,puszi, Hugi.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*