Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mandulás-levendulás zabkeksz

felvitel dátuma: 2011-07-11 06:38:18       mai nézettség: 1       nézettség: 1015
részletes recept
Mandulás-levendulás zabkeksz
Hozzávalók 12 személyre:

25 dkg zabpehely

25 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt

4 evőkanál méz

20 dkg vaj

2 tojás

2 kanál vanília kivonat

1 tk.szódabikarbóna

kevés

25 dkg mandula + (annyi ½ mandula ahány kekszet készítünk (opcionális)

2 ek. levendula virág

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 5 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

1. a zabpehyhet megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, sütőporral levendua virággal és szódabikarbónával.

2. A mandulából 15 dkg-t külön ledarálunk.

3. A mézet kikeverjük a felolvasztott vajjal és tojássárgájával. Hozzáadjuk a sót és vaníliát és a habbá vert tojásfehérjét

4. A vajas masszába belekeverjük a a ledarált  mandulát (a maradék darált mandulát félre tesszük, azzal szórjuk meg a kekszeket),  végül a lisztes keverékkel összedolgozzuk. Egy nagyon zsíros lágy tésztát kapunk.

5. a tésztából cipót formálunk és 1,5-2 órát hűtőben pihentetjük.

6. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megszórjuk a maradék darált mandulával.

7. Tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és a keksz közepére egy ½ mandulát teszünk.

8. Sütőpapírral kibélelt tepsiben, előmelegített sütőben  200 fokon 5-7 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük.(ez 4 tepsi kb 90-100 db keksz).

Dobozban nagyon sokáig eltartható. édesebben szereti a kekszeket az tegyen bele még 1-1,5 kanál mézet, mert a megadott mennyiségtől

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*