Hozzávalók :tésztához:6 tojás, 31dkg porcukor, 25dkg margarin,1 cs vanília,31 dkg liszt, 1dkg szalagáré amit kevés tejbe oldunk fel .
Krémhez :5dl tej,4 kanál liszt ,20dkg margarin , 18 dkg porcukor.
A tojássárgáját ,margarint a porcukorral habosra keverjük, hozzá adjuk az oldott szalagárét és a lisztet valamint a tojások fel vert habját. A kész masszát 3 részre osztjuk ,1 rész sárga marad, 1 részbe kakaót teszünk ,
míg a harmadik részt zöld ( mandula ) aromával ízesítjük , színezzük.Így külön-külön sütjük meg.
Krém : 5dl tejet 4 kanál liszttel felfőzünk hűlni hagyjuk .
20dkg margarint 18dkg cukorral habosra keverünk majd a ki hűlt tejes krémet hozzá adjuk.a kész krémmel a lapokat össze állítjuk.
Én itt a tetejére is krémet tettem és csokit reszeltem rá, de lehet színes cukorral is be szórni vagy csak csokoládé mázzal be fedni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.