Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mandulás kuglóf

felvitel dátuma: 2012-03-29 09:56:59       mai nézettség: 1       nézettség: 924
részletes recept
Mandulás kuglóf
Hozzávalók 4 személyre:

25 dkg finom liszt
5 dkg rétesz liszt
10 dkg vaj
3 dkg porpukor
2 dkg élesztő
3 db tojás
2 dl tej
10 dkg mazsola
5 dkg szeletelt mandula

 

Konyhai mértékegységek

Liszt:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g

Cukor:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g

:

1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g

Olaj:

1 evőkanál: 2 dkg

Búzadara:

1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg

Tej:

1 evőkanál: 1,5 dkg

Edények űrtartalma:

1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl  

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

A tejben megfőzzük a mandulát, majd leszűrjük, és lehűtjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, kevés cukorral és langyos tejjel.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, a felfuttatott élesztőt a tojásokat, és az olvasztott vaja

A mazsolát lisztben megforgattjuk, és beleszórjuk a tésztába.
A kuglófformát kikenjük vajjal, és megszórjuk mandulával.
Beletesszük a tésztát, és langyos helyen kalni hagyjuk, amíg a forma megnem tellik.
50 perc alatt 150-160 C fokon előmelegített légkeverős sütőben sütjük.
lehűtjük, és porcukorral meghintjük.  

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*