25 dkg finom liszt
5 dkg rétesz liszt
10 dkg vaj
3 dkg porpukor
2 dkg élesztő
3 db tojás
2 dl tej
10 dkg mazsola
5 dkg szeletelt mandula
Konyhai mértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edények űrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
A tejben megfőzzük a mandulát, majd leszűrjük, és lehűtjük.
Az élesztőt felfuttatjuk, kevés cukorral és langyos tejjel.
Egy tálban összekeverjük a lisztet, cukrot, a felfuttatott élesztőt a tojásokat, és az olvasztott vaja
A mazsolát lisztben megforgattjuk, és beleszórjuk a tésztába.
A kuglófformát kikenjük vajjal, és megszórjuk mandulával.
Beletesszük a tésztát, és langyos helyen kalni hagyjuk, amíg a forma megnem tellik.
50 perc alatt 150-160 C fokon előmelegített légkeverős sütőben sütjük.
lehűtjük, és porcukorral meghintjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.