Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 7 szerda Gizella, Gusztáv névnapja

Főoldal » Könnyű » mandulás karika

felvitel dátuma: 2011-12-20 16:40:55       mai nézettség: 2       nézettség: 924
részletes recept
mandulás karika
Hozzávalók 4 személyre:


Hozzávalók

40 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg cukor
1 tasak vaniliáscukor
1 csipet
20 dkg vaj
3 tojássárgája
baracklekvár az illesztéshezHozzávalók

40 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg cukor
1 tasak vaniliáscukor
1 csipet
20 dkg vaj
3 tojássárgája
baracklekvár az illesztéshezHozzávalók

40 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg cukor
1 tasak vaniliáscukor
1 csipet
20 dkg vaj
3 tojássárgája
baracklekvár az illesztéshez vHozzávalók

40 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg cukor
1 tasak vaniliáscukor
1 csipet
20 dkg vaj
3 tojássárgája
baracklekvár az
illesztéshezHozzávalók

40 dkg liszt
5 dkg darált mandula
10 dkg cukor
1 tasak vaniliáscukor
1 csipet
20 dkg vaj
3 tojássárgája

1 cs sütőpor

3 evőkanál tejföl
baracklekvár az illesztéshez

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,30 percig hűtjük,aztán belisztezett munkalapon 3-4 mm vastagra nyújtjuk.
Kiszúróformával nagyobb és kisebb formákat szaggatunk.A kissebb formák közepéből még kisebbeket szaggatunk,
itt látszik majd a töltelék.A sütőt(légkeveréses)180 fokra állítjuk és 10 perc alatt megsütjük.
Ha kész,hülni hagyjuk,majd a nagyobb formákat bekenjük lekvárral és ráhelyezzük a lukas formákat.
Ha valakinek több türelme van,sütés előtt a karikákat megkeni tojásfehérjével,és darált mandulába mártja.

Szakács: penne


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Helga 2011 december 20

Szépek:)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*