Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 20 vasárnap Tivadar névnapja

Főoldal » Mandulamorzsás-barackos kelt lepény

felvitel dátuma: 2011-06-05 13:32:47       mai nézettség: 1       nézettség: 1790
részletes recept
Mandulamorzsás-barackos kelt lepény
Hozzávalók 1 személyre:
  • 100 ml tej
  • 1 tojás
  • 250 gr liszt
  • fél t.k. só
  • 3 e.k. porcukor (én kristálycukrot használtam)
  • 2 e.k. olvasztott vaj
  • 1 t.k. szárított élesztő (nyilván a friss is jó...csak abból nem tudom, mennyi kell, így inkább maradtam a szárítottnál)
  • 3-4 db őszibarack (én konzerveset használtam)
  • 75 liszt
  • 40 gr darált mandula
  • 50 gr lágy vaj
  • 40 gr porcukor
  • 1 t.k őrölt fahéj
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 25 perc

Elkészítés:
  1. Ha kenyérsütő géppel dagasztunk, akkor a megszokott módon beleadagoljuk a hozzávalókat az üstbe.
    Állítsuk be a dagasztó programot, és hagyjuk, hadd dolgozzon a gépünk.
  2. Ha a manuális változatot preferáljuk, akkor a lisztet, vajat, tojást, sót, cukrot és a tejben felfuttatott élesztőt a kis kezünkkel dagasztjuk.
  3. Egy kapcsos tortaformát (kb 25 cm), kivajazunk.
  4. Ha kész a dagasztás, azonnal kivesszük a tésztánkat a gépből, kissé átmasszírozzuk, és azon melegében beleigazgatjuk a tortaformánkba.
  5. A barackokat vékony szeletekre vágjuk és sűrűn a tészta tetejére helyezzük.
  6. A 75 gr lisztet, darált mandulát és vajat addig morzsolgassuk, míg durva szemcsés kenyérmorzsára hasonlító anyagot nem kapunk. Ekkor hozzágyúrjuk a porcukrot és a fahéjat is. Szórjuk meg bőven a barackok tetejét vele.
  7. Tegyük az egész produktumot valami kellemes, meleg helyre és kelesszük kb 20-25 percig.
  8. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük aranybarnulásig.
Szakács: Afraa


Film link: http://afraasutode.blogspot.com/2011/05/mandulamorzsas-barackos-kelt-lepeny.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*