25 dkg liszt
15 dkg darált dió
20 dkg szobahőmérsékletű vaj
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 kávéskanál fahéj
20 dkg cukor
1 egész és 1 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
A krémhez:
3 tojássárgája
1 csapott evőkanál sima liszt
15 dkg cukor
1 dl tej
15 dkg vaj
2 teáskanál mandula aroma (vagy ízlés szerint más is lehet )
Elkészítés:
1. A liszttel elkeverjük a darált diót, a porcukrot, kakaóport, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást és az egy sárgáját is. Ha szükséges, adjunk hozzá néhány evőkanál tejfölt is, hogy könnyen össze tudjuk állítani a tésztát.
2. A formákat enyhén vajazzuk ki, majd nyomkodjuk bele a tésztát minden formába - a forma közepében mélyedés maradjon .
3. A formákat tepsire helyezzük, majd megsütjük a tésztát előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt.
4. A tojássárgáját a cukorral és a liszttel simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és alacsony lángon folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, teljesen kihűtjük.
5. A vajat kihabosítjuk majd hozzákeverjük a kihűlt krémet és felhabosítjuk az egészet. Végül ízlés szerint hozzákeverjük a mandulaaromát.
6. Két-két tésztát összeragasztunk a krémmel. Azonnal is fogyasztható, mert a tészta nagyon finom omlós, de ha 1-2 órát áll és dermed a krém, összeérnek az ízek, utána még finomabb.
Mint már említettem sok recept és sütő forma maradt emlékül Anyukámtól így most ezt is kipróbáltam .
Mint máskor is most is dupla adagot készítettem .
egy adagból 50 db van ragasztva
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.