Nagyon guszta, ha valaki elém tenné szívesen megkóstolnám...:)
1 marék 2 napja áztatott mandula
4 dl forrásvíz
1 evőkanál hársméz (vagy amilyen van otthon)
1 kk fahéj
1 csipet himalája só
1 kávéskanálnyi citrom reszelt héja
1 evőkanál friss citromlé
Elkészítjük a csokikrémet is:
Hozzávalók:
1 avokádó
2 ek kanál akácméz
1 ek kókuszzsír felolvasztva
1/2 dl mandulatej
2 tk bio kakaópor
A mandulát a vízzel alaposan összeturmixoljuk, majd leszűrjük.
Így lesz mandulatejünk, amit máshol hasznosíthatunk, de ami most érdekel minket, az a szűrőnkben fennmaradó mandulapép.
Ezt jól kinyomkodjuk, kiöntjük egy kis tálkába, és hozzákeverjük a többi hozzávalót.
Kistányérra helyezzük, és kis rudat formázunk belőle a kezünkkel.
Az avokádót meghámozzuk, kivesszük a magját, és kockákra vágjuk.
A többi hozzávalóval együtt összemixeljük:
Mikor elkészült a csokikrémünk is, nagy-nagy türelemmel befedjük csokival a mandulatúrós rudacskánkat. ( kezemmel csináltam ).
Feldíszítjük egy pici citromfűvel, és 1 áztatott mandulával, vagy kinek, mije van otthon.
Máris vághatunk belőle egy-két falat kóstolót.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.