Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20dkg ráma, 22 dkg cukor, 20 dkg darált dió, 1 ek kakaó, 2 kanál sütőrum, fél csomag sütőpor
Krém:
3 egész tojás, 25 dkg cukor,20 dkg ráma, 1 mandula aroma
Tészta elkészítése: A hozzávalókat összedolgozzuk, és mandula formákba, nyomkodjuk nem szabad tele tenni ( mindegyiknek a közepébe mélyedés legyen) hogy a krémmel megtudjuk tölteni.
Előmelegített sütőbe 170 fokon kb 20 perc alatt sül meg.
Krém készítése:
3 egész tojást, 25 dkg cukorral kissé felverjük, majd gőz fölött folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük, és kihűtjük. Hűtés után az aromával és a rámával jól kikeverjük és a mandulákat megtöltjük.
Én a formát nem vajazom ki, előszöt lisztbe mártom és lerázom a lisztet róla már a második sütésnél nem kell lisztezni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.