Tante Fanny nyújtott rétestészta – 200 g
olaj a kenéshez
Töltelék: - egy rúdhoz
szirup a tetejére, vagy porcukor
Felhasználás előtt 10 perccel kivesszük a Tante Fanny nyújtott rétestésztát a hűtőből.
Előkészítjük a tölteléket.
A mandarinokat meghámozzuk (a héját a fehér hártyával együtt).
Csak a gerezdek húsát, levével együtt tálkába tesszük. A darált mákhoz adjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a mandarin darabkákat, valamint annyi levet, hogy könnyen kenhető legyen a töltelék, ezután állni hagyjuk kb. 30-40 percig.
Egy rúdhoz 2 db réteslapot használunk. Az egyik réteslapot nedves konyharuhára terítjük, megkenjük olajjal.
Ráterítjük a másik réteslapot, ezt is megkenjük olajjal. Rátesszük a tölteléket.
Két oldalt behajtjuk a lapot, majd a konyharuha segítségével, nem túl szorosan feltekerjük.
Olajjal megkent, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A tetejét is megkenjük, és előmelegített, 180-200 fokos sütőben 20-25 perc alatt arany barnára sütjük.
Még melegen megszórjuk porcukorral és szeleteljük.
Megjegyzés: Még forrón megkenhetjük hideg sziruppal: 3 rúdhoz 1/2 dl vízben 2,5 evőkanál kristálycukrot összeforralunk és kihűtjük.
(II. kép: csak porcukros)
(Töltelék: saját)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.