Nagyon ínycsiklandozó!!
5 tojás
15 dkg porcukor
5 kanál olaj
15 dkg simaliszt
Krém:
2,5 dcl mandarinbefött leve
2,5 dkg étkezési keményítö
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
0,5 dl rum
5 dkg kókuszreszelék
mandarinszeletek a díszítéshez
zselé a bevonathoz
5 tojásfehérjét,15 dkg porcukorral kemény habbá verjük.
Majd egyenként belekeverjük az 5 tojássárgáját és 5 az kanál olajat.
Jól kimixeljük.
Majd ezután óvatosan belekeverjük a 15 dkg simalisztet.
Egy sütöpapírral bélelt tepsibe öntjük és elömelegített sütöben 200 C fokon 8 -10 percig sütjük.
Hülni hagyjuk.
Krém:
2,5 dcl mandarinbefött levéhez hozzáadunk 2,5 dkg étkezési keményítöt majd lassú tüzön megfözzük, állandóan kevergetve. Kihütjük.
Majd 25 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg porcukorral és hozámixeljük a mandarinos kását.
A piskótalapot hosszában 4 részre vágjuk.
Az aló részét kissé meglocsoljuk rummal majd megkenjük a krémmel, erre jön a második lap és a tetejére a krém.
Az oldalát kókuszreszelékkel borítjuk be, a tetejére pedig mandarinszeleteket rakunk szépen sorba és a süti szélét a krémböl nyomott habrózsákkal díszítjük.
A mandarinszeleteket vékony rétegben zselével vonjuk be. Lehütjük.
Ebböl az adagból kettö darab hosszú süteményünk lesz.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.