Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 10 csütörtök Zsolt névnapja

Főoldal » Mandarin lekvár

felvitel dátuma: 2014-02-23 20:59:38       mai nézettség: 1       nézettség: 2256
részletes recept
Mandarin lekvár
Hozzávalók 1 személyre:

2 kg mandarin

1 csomag Dzsemfix extra lekvárzselésítő (2:1)

  • 50 dkg cukor (én fele nyírfacukor, fele nádcukorral készítettem)
  • 6-7 szem szegfűszeg
  • 2 db fahéjrúd
  • 1 vaníliarúd
  • Előkészületi idő: 0 perc


    Elkészítés:

     

     

    Hámozzuk meg a mandarinokat, majd a fehér részeit is szedjük le, mert másként keserű leszVágjuk a gerezdeket két-három darabba. A magokat távolítsuk el. Tegyük a gyümölcshúst egy lábasba, szórjuk a dzsemfixet, adjuk hozzá a fűszereket, és lassú lángon, állandóan kevergetve kezdjük el főzni. Ha felforrt adjuk hozzá a cukrot, majd egy-két perc főzés után szedjük ki a fűszereket. (Én itt merülő turmixal összeturmixoltam), még 2 perc forralás, utána üvegekbe tölteni, lezárni, és 5 perce állítsuk fejre az üvegeket, és akkor nem kell bele tartósítószer. A recept nem írta, de én azért dusztba tettem egy nagy pléd közé!

     

    Szakács: Ibolya


    Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
    Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
    Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
     
    Hirdetések


    keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

     


    Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
    Recept mellé fotó.
    Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
    Itt könnyen megtanul főzni.

    Kövess minket a facebookon
    Hírlevél feliratkozás
    *
    *