Alap tészta
8 db tojás
8 kanál cukor
8 kanál darál dió
4 kanál liszt
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
1 narancs reszelt héja
Töltése darált barackmagos sárgabarack lekvár,
olvasztott híg csokoládé
A tetejére is rumos csokládé máz kerül
1 db keserű csokoládé felolvasztva, 1 dl víz 1 fél dl rum, kb.5 kanál cukor, 3 kanál kakaó, és egy kicsi olaj, vagy margarin.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük(mama mindég azt mondta...csak egy irányba szabad keverni a fakanállal, 20 percig...addig is "pihent"szegénykém...bele tesszük apránként a diót, a lisztet a sütőport, vaníliás cukrot, narancsnak a héját, és lassan elvegyítjük.
Közben a felvert tojásfehérjéket is bele tesszük a masszába.
Kikent lisztezett, formában lassú tűzön sütjük.a közepét tűpróbával ellenőrizzük.(lassabban sül mint a piskóta)
a kihült tésztát 3 lapra vágjuk és megkenjük, csokival, lekvárral...(úgy még finomabb, ha mindkettő réteg egyszerre kerül bele.
A tetejére is csoki máz kerül.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.