Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Málnás-szedres habos

felvitel dátuma: 2012-04-10 16:21:35       mai nézettség: 1       nézettség: 1985
részletes recept
Málnás-szedres habos
Hozzávalók 12 személyre:
  • 25 db babapiskóta
  • 1 db rumaroma és 2dl tej a piskóták "áztatásához"
  • 5 db málnás vagy epres 2 dl-s joghurt
  • 1 csomag étkezési zselatin
  • 1 cs habpor
  • ízlés szerint szeder ,málna vagy mindkettő :) én kb. 2 marékkal szórtam bele
  • 1 doboz hulala tejszín
  • csokidara a díszítéshez
Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:
  1. Megáztatjuk a piskótákat a rumaromás tejben és betesszük sorba a kapcsos tortaformába
  2. felfőzzük a joghurtokat a zselatinnal forrásig félretesszük
  3. felverjük a habport
  4. a kihült joghurthoz keverjük a felvert habport majd ráöntjük a piskótákra
  5. most szórjuk "mint bolond a homokot " a gyümölcsöt bele :)
  6. felverjük a hulala tejszínt és rátesszük az egész tetejére
  7. reszelünk egy kis ehetetlen csokinyuszit hihi ha nincs bármilyen ehető csoki is !
  8. Eldugjuk a család elől a hűtőbe kb.1 órára  :D és ha sikerül utána is ,mert hihetetlenül gyorsan fogy.
Szakács: Zsuzsika71


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*