3 db tojássárgája
5 dl hulala ( tejszin )
2 teáskanál kukorica liszt
15 db babapiskóta
15 dkg málnalekvár
20 dkg friss málna
5 dkg mandulaforgács
fél dl cherry
cukor ízlés szerint
Babapiskótát darabokra törjük, majd a pohár aljába helyezzük. cherryvel maglocsoljuk, majd rákanalazzuk a málnalekvárt, málna felét, és a kihült pudingot.
2 dl hulalat felverjük, majd rátesszük a a pudingra.
Díszítésként rátesszük a málna másik felét, és megszórjuk mandulaforgáccsal.
4-5 órára hűtőbe helyezzük, majd hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés: ha síma tejszínnel ( hulala helyett ) készítjük, akkor ízesíteni kell cukorral.
Puding:
3 dl hulalat felmelegítünk. Külön edényben a tojássárgáját kevés cukorral és kukoricalisztel habosra keverünk. Majd egyenletesen folyamatos keverés mellett a meleg tejszínbe öntjük.
( a tőzről vegyük le a keveréskor )
Visszarakjuk a tűzre, folyamatosan keverjük amig besűrűsödik, majd hűlni hagyjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.