Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 28 hétfő Valéria névnapja

Főoldal » Közepes » Málnás tekercs

felvitel dátuma: 2012-06-24 10:58:09       mai nézettség: 1       nézettség: 1970
részletes recept
Málnás tekercs
Hozzávalók 8 személyre:

 A krémhez:30 dkg málna, 8 dkg porcukor, 1dl málnás joghurt, 1 dl tejszín, 12,5dkg mascarpone, 1 csomag zselatin fix.

 A piskótához: 8 tojás, 6 evőkanál sima liszt, 2 evőkanál rétesliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 8 evőkanál cukor..

A díszítéshez: 4 dl tejszín, néhány szem málna.

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 60 perc

Elkészítés:

 Krém.    A málnát kiválogatás után megszórni porcukorral,10 percig állni hagyni, majd összekeverni a joghurttal.A tejszínt összedolgozni a mascarponéval, kemény habbá

verni.Hozzákeverni a joghurtos málnát és a zselatin fixet.

Betenni a hűtőbe.

Piskóta: felverjük a tojásfehérjét egy csipetnyi sóval, hozzáadjuk a cukrot, újból keményre verjük, beletesszük a tojássárgáját, addig verjük, amíg egész halvány lesz, óvatosan belekeverjük a sütőporos lisztet, előmelegített sütőben sütjük, / ez a legnagyobb méretű gázhoz való tepsi, amit sütőpapírral kibélelünk.5 percig egész lángon, majd takarékon a középső rácson../Palackos gáz esetében ez a folyamat 60 perc./A kisült piskótát a papírral együtt feltekerjük, kihűtjük.Levesszük a papírt róla.

Rákenjük a hűtőben tárolt krémet, feltekerjük, legalább 4 órát a hűtőben pihentetjük.

A tejszínt felverjük, bevonjuk a tekercset, málnával díszítjük.

Szakács: Arenka


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 június 24

Biztos nagyon fincsi, mert jól néz ki.elmentettem, puszi.

0/10 Makány Aranka 2012 június 24

Anna, ez már a javított kiadás.....

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*