Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 11 péntek Leó, Szaniszló névnapja

Főoldal » Málnás rácsos

felvitel dátuma: 2017-06-24 17:48:21       mai nézettség: 1       nézettség: 627
részletes recept
Málnás rácsos
Hozzávalók 8 személyre:

Hozzávalók

Tészta

50 dkg liszt,25 dkg ráma,12,5 dkg porcukor, 2 egész tojás, csipet só, ½ sütőpor

Töltelék

1 kg málna, ( fagyasztott is lehet) 2 cs vaníliás puding, (főzős ) 5-6 ek cukor, (ízlés szerint )2 dl málnaszörp, 2,5 dl víz

Tetejére

1 kisebb tojás

Előkészületi idő: 35 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Egy kb. 20×30-as tepsit kikenünk és kilisztezünk.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, sót, tojást és rugalmas tésztává gyúrjuk, megfelezzük. A tészta felét kinyújtjuk, belefektetjük a tepsibe és félig megsütjük.
A pudingot a cukorral, szörppel és vízzel megfőzzük, langyosra hűtjük, beleforgatjuk a málnát és a félig megsült tésztára öntjük, elsimítjuk.
A maradék tésztát kinyújtjuk tepsi méretűre, derelyemetszővel csíkokra vágjuk és berácsozzuk vele a málnás réteget. Felvert tojással megkenjük a rácsokat és arany barnára sütjük.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*