Biztosan nagyon finom, igyekszem mielőbb elkészíteni én is. Ügyes vagy nagyon!!
4 db tojás
1 csipet só
7 dkg őrölt mogyoró
4 dkg zabpehelyliszt
4 dkg étkezési keményítő / vanilia pudingot használtam/
1 sütőpor
7 dkg nádcukor
1 mokkáskanál stevia
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 db epres pudingpor
1 mokkáskanál stevia
3 dl. tej
1,5 dl. habtejszin
1 cs. habfixáló
1 evőkanál zselatin
30 dkg málna a torta tetejére
20 dkg málnavelő /a málnát átpaszírozom egy szűrőn/
A tojásfehérjéket egy csipet sóval keményre felverjük, a nádcukrot és a steviát kanalanként beleszórjuk, majd a sárgákat egyenként hozzáadjuk. A fenti műveleteket még a robotgéppel végezhettük. Ezután a sütőporral elkevert liszthelyettesítőket kisebb adagokban fakanállal beleforgatjuk a tojáshabos masszába, az olvasztott vajjal együtt.
Vajjal kikent és kilisztezett formába öntjük, 180 C°-os sütőben 30 percig sütjük.
Az epres pudingporból a steviával és 3 dl. tejjel pudingot főzünk, és gyakori kevergetés mellett kihűtjük.
A tejszint felverjük, a zselatint 1/2 dl vízben felolvasztjuk és mindkettőt a kihült pudinghoz keverjük.
A kihült tortaalapba öntjük a tejszines pudingot, kirakjuk a málnaszemekkel.
Tálalásnál körbelocsoljuk egy kis málnavelővel, tejszinhabbal és málnaszemekkel díszitjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.