80 dkg málna
80 dkg kristálycukor
1 l vodka
Egy 3 literes dunsztosüvegbe rakjuk a málnát, amit előtte természetesen jól elmosunk és a sütőben tetejükkel együtt csírátlanítunk.
Lehetőleg tiszta legyen a málna, hogy ne kelljen megmosni, hogy ne törjön össze.
Rászórjuk a kristálycukrot, és összerázzuk egy kicsit.
Ráöntjük a pálinkát, és megint megmozgatjuk.
Jól lezárjuk, és félárnyékos helyen legalább 20 napig érleljük. Legjobb naponta egyszer-kétszer egy kicsit megrázogatni - forgatni, hogy a cukor lassan felolvadjon.
Leszűrjük üvegbe, és a likőrt még legalább 2 hónapig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy érlelődjön.
Megjegyzés:
Nekem a 3 literes csavaros üvegeim foglaltak, így 2 db 1,8 literesben oldottam meg az elkészítést.
Tipp:
Ezzel az eljárással bármilyen gyümölcslikőrt készíthetünk. Eper, málna, ribizli, meggy, cseresznye, szeder, alma, körte, őszi- és sárgabarack, körte, sárgadinnye, stb. Arra kell ügyelni, hogy minél keményebb húsú a gyümölcs, annál tovább kell érlelni, ezenkívül, a nagyobb gyümölcsöket fel kell darabolni, lehetőleg egyforma darabokra. Például az alma körte, legalább 2 és fél hónapig érjen, mielőtt leszűrjük.
A gyümölcsöt leszűrés után felhasználhatjuk süteményekhez, gyümölcssalátákhoz, fagylalthoz. Természetesen gyerekek azokból semmiképpen nem ehetnek, mivel a gyümölcsnek magas lesz az alkohol tartalma!
Csak 18 éven felülieknek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.