Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Málnalikőr

felvitel dátuma: 2013-08-08 13:20:34       mai nézettség: 1       nézettség: 2381
részletes recept
Málnalikőr
Hozzávalók 12 személyre:

80 dkg málna

80 dkg kristálycukor

1 l vodka

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

Egy 3 literes dunsztosüvegbe rakjuk a málnát, amit előtte természetesen jól elmosunk és a sütőben tetejükkel együtt csírátlanítunk.

Lehetőleg tiszta legyen a málna, hogy ne kelljen megmosni, hogy ne törjön össze.

Rászórjuk a kristálycukrot, és összerázzuk egy kicsit.

Ráöntjük a pálinkát, és megint megmozgatjuk.

Jól lezárjuk, és félárnyékos helyen legalább 20 napig érleljük. Legjobb naponta egyszer-kétszer egy kicsit megrázogatni - forgatni, hogy a cukor lassan felolvadjon.

Leszűrjük üvegbe, és a likőrt még legalább 2 hónapig hűvös helyen hagyjuk állni, hogy érlelődjön.

Megjegyzés:

Nekem a 3 literes csavaros üvegeim foglaltak, így 2 db 1,8 literesben oldottam meg az elkészítést.

Tipp:

Ezzel az eljárással bármilyen gyümölcslikőrt készíthetünk. Eper, málna, ribizli, meggy, cseresznye, szeder, alma, körte, őszi- és sárgabarack, körte, sárgadinnye, stb. Arra kell ügyelni, hogy minél keményebb húsú a gyümölcs, annál tovább kell érlelni, ezenkívül, a nagyobb gyümölcsöket fel kell darabolni, lehetőleg egyforma darabokra. Például az alma körte, legalább 2 és fél hónapig érjen, mielőtt leszűrjük.

A gyümölcsöt leszűrés után felhasználhatjuk süteményekhez, gyümölcssalátákhoz, fagylalthoz. Természetesen gyerekek azokból semmiképpen nem ehetnek, mivel a gyümölcsnek magas lesz az alkohol tartalma!

Csak 18 éven felülieknek!

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*