Hozzávalók:
Tészta:
3 db L-es tojás
4 ek. eritrit-stevia keveréke,vagy cukor
1 kk kakaópor
3 ek. liszt
csipet só
Krém:
4 dl tej
4 ek.eritrit-stevia keveréke,vagy cukor
1 cs vaníliás pudingpor
20 dkg málna
Hab:
4 dl habtejszín
5 dkg eritrit-stevia keveréke,vagy cukor
1 cs habfixáló
Díszítésnek:
málnaszemek,csokoládéreszelék,stb.(ki-mit szeret)
Elkészítés:
Tészta:
A tojásokat kettéválasztjuk,a fehérjéket az édesítőkkel habosra verjük,a tojássárgákat belerakjuk,tovább habosítjuk,majd a liszttel összekevert kakaóport,sót,sütőport beleszitáljuk,
óvatosan összekeverjük,kisebb sütőpapíros tepsibe(25x35 cm) tesszük és 175 fokon,15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A tejet az édesítőkkel feltesszük főni,a pudingport egy kevés hideg vízzel csomómentesre keverjük(én mindig így keverem össze)és hozzáöntjük a tejhez,ha besűrűsödött,levesszük a tűzről és azonnal belekeverjük a málnát,rákenjük a tésztára és kihűtjük.
Hab:
A habtejszínből,édesítőből,habfixálóból kemény habot verünk és a tészta tetejére kenjük,tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat hozzá!
forrás:sütimánia
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.