Jó reggelt! Az nem szerepel a recept krémének a leírásában, hogy mennyi mézet, tejet kell hozzá adni.üdvözlettel Ili
Hozzávalók:
6 db tojás
10 dkg vaj
20 dkg cukor
3 evőkanál holland kakaópor
1”/2 cs sütőpor
30 dkg liszt
2 dl tej
Krémhez:
2 dl málnalé vagy 1 dl málna szörp
2 evőkanál méz
1 cs puncs puding
2 dl tej
2 dl növényi habtejszín ,Hullala
1 cs vaníliás cukor
A díszitéshez:
15 dkg nyújtható fondant citrom sárga
15 dkg nyújtható fondant kék
3 dkg nyújtható fondant fehér
Elkészítés:
A tojásokat a puha vajjal és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a kakaóport ,a sütőporral vegyített lisztet és a tejet .
A tésztánk tejföl sűrűségű legyen.
Virág alakú szilikon formában sütöm amibe beleöntjük a masszát.
170 fokon 25perc alatt megsül.
Ha kész kihűtjük ,kiborítjuk a formából és éles késsel 4 felé vágjuk.
A málnalét a tejjel vaníliás cukorral és a mézzel vegyítjük majd bele keverjük a pudingot ,amiből sűrű krémet főzünk. Ezután lehűtjük .Idő közben a növényi tejszínt kemény habbá felverjük és ha kihült a pudingos krém összekeverjük a habbal.
A krémmel a lapokat meg kenjük és befedjük az utolsó lappal.
Amíg elkészülünk a fondantal hűtőbe tesszük a tortát .
Kartonból kivágunk a torta formára illő virág szirmokat ,mivel az alap fondantom fehér először az adagokat beszínezem a kívánt színre ,jól kigyúrom őket és kinyújtom egyenként a mennyiségeket.
A fondant 3-4 mm vastag ,erre illesztem a szirmokat amit kartonból vágtam és mindegyik színből 8-8 szirmot vágok ki.
A közepe a fehér színű a virágnak. Ezt is kinyújtom és 5 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval kivágom a kört .
Ha ezzel kész vagyok megdíszítem a torta tetejét a szirmokkal ,.Közepét megszurkálom fogvájóval.
Lehűtve tálaláskor cikkekre vágjuk.
Ez a torta nálunk szülinapra készült ,nagyon finom .
Jó reggelt! Az nem szerepel a recept krémének a leírásában, hogy mennyi mézet, tejet kell hozzá adni.üdvözlettel Ili
Kedves Ilona a recept hozzávalóknál a kis nyíllal lehet az oldalt lejjebb lapozni Iderakom a hozzávalókat a krémhez és a díszitéshez: Krémhez: 2 dl málnalé vagy 1 dl málna szörp 2 evőkanál méz 1 cs puncs puding 2 dl tej 2 dl növényi habtejszín ,Hullala 1 cs vaníliás cukor A díszitéshez: 15 dkg nyújtható fondant citrom sárga 15 dkg nyújtható fondant kék 3 dkg nyújtható fondant fehér
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.