Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Málna lekvár (Csildi befőz)

felvitel dátuma: 2018-06-16 19:59:06       mai nézettség: 1       nézettség: 1081
részletes recept
Málna lekvár (Csildi befőz)
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók:

1000 gr Málna

20 dkg cukor

1 csomag 2:1  dzsemfix

ecet az üvegek fertőtlenítésére

3-4db  2-250 gr kis üveg 

Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

Elkészítés:

Az üvegeket forró ecetes vízben kifertőtlenítjük.
A Málnát megmossuk és lecsepegtetjük.

A málnát a cukorral alacsony lángon felforraljuk, közepes lángon főzöm 15 percig.
Botmixerrel pépesítem.
Belekeverem a dzsem fixet és kifertőtlenített üvegekbe töltöm és fejjel lefelé fordítva száraz dunsztba rakom, ott hagyom kihűlni.
Aki  a magot eltávolítaná, az egy fémszitán nyomkodja át, majd újra forralja fel, mielőtt üvegekbe elrakja.

Felbontás után minél előbb fogyasztandó és hütőben tárolandó.

Szakács: Csildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*