Hozzávalók:
1000 gr Málna
20 dkg cukor
1 csomag 2:1 dzsemfix
ecet az üvegek fertőtlenítésére
3-4db 2-250 gr kis üveg
Elkészítés:
Az üvegeket forró ecetes vízben kifertőtlenítjük.
A Málnát megmossuk és lecsepegtetjük.
A málnát a cukorral alacsony lángon felforraljuk, közepes lángon főzöm 15 percig.
Botmixerrel pépesítem.
Belekeverem a dzsem fixet és kifertőtlenített üvegekbe töltöm és fejjel lefelé fordítva száraz dunsztba rakom, ott hagyom kihűlni.
Aki a magot eltávolítaná, az egy fémszitán nyomkodja át, majd újra forralja fel, mielőtt üvegekbe elrakja.
Felbontás után minél előbb fogyasztandó és hütőben tárolandó.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.