Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 május 6 kedd Ivett, Frida névnapja

Főoldal » Könnyű » Málna befőtt tartósítószer nélkül

felvitel dátuma: 2013-06-23 14:47:38       mai nézettség: 1       nézettség: 5430
részletes recept
Málna befőtt tartósítószer nélkül
Hozzávalók 2 személyre:
  • gurulós málna
  • üvegenként 1-2 kanál cukor
  • tisztított víz
Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Az érett, de kemény málnákat leöblítjük folyóvízzel, lecsepegtetjük, és üvegekbe rakjuk. Az üvegek alját tenyerünkkel óvatosan megütögetjük, hogy eligazodhassanak a szemek minél jobban.

Mikor megtöltöttük az üvegeket a málna tetejére tesszük a cukrot.

Tisztított vízzel felöntjük az üvegeket, lezárjuk a tetővel és lábosba tesszük, aminek az alját kibéleljük újságpapírral. Felöntjük vízzel és dunsztoljuk.

Addig melegítjük, amíg az üvegben is gyöngyözni kezd a szirup.

A vízben hagyjuk kihűlni, majd helyükre tesszük a befőtteket.

Szakács: Marcsi64


Film link: http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

8/10 Szatmári Andrea 2013 június 24

Igy első olvasásra nagyon jól hangzik ez a recept.Azt nem igazán értettem,hogy a cukrot mikor és hogy kell beletenni,de a képek alapján gondolom mielőtt a vizet ráöntenénk a málnára,akkor kerül bele a cukor. Én személy szerint ezt ki fogom próbálni,és köszönöm :-D

0/10 Marcsi64 2013 június 26

Így van, pontosan. Miután az üvegekbe tetted a málnát megy rá a cukor, majd a víz.

0/10 Marcsi64 2013 június 26

Átolvastam, és valóban kimaradt a cukor. Köszönöm, hogy szóltál. Javítottam a leírást.

0/10 Gabriella 2016 június 27

Befőzőautomatában szeretném készíteni. Hány fokon és mennyi ideig kellene dunsztolni?

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*