35 dkg liszt
3 dkg élesztő
1,5 dl langyos tej
csipet só
1 tojás
5 dkg cukor
5 dkg ráma
töltelékhez:
15 dkg mák
fél deci forró tej
4 evőkanál cukor,
1 evőkanál liszt1 tojássárgája a kenéshez., de egész felvert tojással is jó
:35 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, csipet só, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 tojás. Az élesztőt felfuttatom és összeállítom a tésztát, duplájára kelesztem, majd átgyúrom és kinyújtom egy nagy téglalappá. Erre jön a töltelék: 15 dkg mák, fél dl forró tej, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, összekeverem és a tésztára kenem, majd szorosan feltekerem.
A tekercs végeit levágom és összeillesztem, kört formázva és egyenletesen bevagdosom. A szirmokat kifordítom, 15 percet pihentetem, tojással lekenem , begyújtom a sütőt és közepes lángon 30-35 percig sütöm.
Egyből beteszem a sütőbe,addig is kel a tészta.
Ennél a kalácsnál a feltekert tészta végeit levágtam és úgy illesztettem össze, majd felszeletelés után, kettő szirmot kifordítottam, 1 szirmot belülre fordítottam, majd a két levágott vége a közepébe került.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.