Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mákvirág kalács másként

felvitel dátuma: 2013-06-30 15:03:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1336
részletes recept
Mákvirág kalács másként
Hozzávalók 4 személyre:

35 dkg liszt

3 dkg élesztő

1,5 dl langyos tej

csipet

1 tojás

 

5 dkg cukor

5 dkg ráma

töltelékhez:

 

15 dkg mák

fél deci forró tej

4 evőkanál cukor,

1 evőkanál liszt1 tojássárgája a kenéshez., de egész felvert tojással is

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

:35 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, csipet , 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 tojás. Az élesztőt felfuttatom és összeállítom a tésztát, duplájára kelesztem, majd átgyúrom és kinyújtom egy nagy téglalappá. Erre jön a töltelék: 15 dkg mák, fél dl forró tej, 4 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt, összekeverem és a tésztára kenem, majd szorosan feltekerem.
A tekercs végeit levágom és összeillesztem, kört formázva és egyenletesen bevagdosom. A szirmokat kifordítom, 15 percet pihentetem, tojással lekenem , begyújtom a sütőt és közepes lángon 30-35 percig sütöm.
Egyből beteszem a sütőbe,addig is kel a tészta.


Ennél a kalácsnál a feltekert tészta végeit levágtam és úgy illesztettem össze, majd felszeletelés után, kettő szirmot kifordítottam, 1 szirmot belülre fordítottam, majd a két levágott vége a közepébe került.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*