Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mákvirág kalács

felvitel dátuma: 2011-06-20 15:59:28       mai nézettség: 1       nézettség: 828
részletes recept
Mákvirág kalács
Hozzávalók 1 személyre:

50 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
3-4 dl langyos tej,
3 ek. porcukor,
1 mk. só,
2 ek olaj.

Töltelék:
5 dkg olvasztott vaj,
8-8 ek. darált mák és porcukor,
vaníliás cukor,
reszelt citromhéj

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk.
Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben.
Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk.
Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk.
Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét.
Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk.
Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük.

Szakács: bildi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Lívia 2011 június 20

Látványnak csodálatos, az íze is csak ilyen lehet, mert a kelt tészta és a mák nálam nyerő - nem lehet elrontani.

0/10 Marcsi64 2011 június 21

http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=29381832

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*