Látványnak csodálatos, az íze is csak ilyen lehet, mert a kelt tészta és a mák nálam nyerő - nem lehet elrontani.
50 dkg liszt,
4 dkg élesztő,
3-4 dl langyos tej,
3 ek. porcukor,
1 mk. só,
2 ek olaj.
Töltelék:
5 dkg olvasztott vaj,
8-8 ek. darált mák és porcukor,
vaníliás cukor,
reszelt citromhéj
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk.
Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben.
Mindent hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk.
Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett lapon, kb. 30x40 lappá nyújtjuk.
Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, rászórjuk a mák és a porcukor keverékét.
Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb.2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk.
Tojássárgájával lekenjük, forró sütöben pirosra, ropogósra sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.