Nagyon mutatós és biztosan finom is ez a kalács. Kipróbálom.
25 dk finom liszt
25 dk sima liszt
2,3 dl tej langyos tej
3 dk élesztő
5 dk margarin 1 ek olaj
3 ek cukor csipet só
2 tojás sárga
Tôltelék
5 ek cukor
15 dk darált mák
1reszelt citromhéj és leve
olaj a kenéshez
1 tojás a kenéshez
A kalácshozvalókat a dagasztóba teszem 30 perces programra.Hagyom kelni aztán a tésztát 4 részre osztom formázom és 5 perc után kinyújtani kör alakba 28 cm átmérőre.Papírral bélelt tepsire tesszük megkenni olajjal és megszórjuk a töltelékkel és betakarjuk a következő tésztával és így járunk el még kétszer .A kalács közepébe egy poharat teszünk és bevagdaljuk 16 felé.Két szirmot kifelé megcsavarjuk 2 szer és a végét összenyomni és aláhajtani.Lekenni a kalácsot felvert tojással és a közepét megszórni mákkal.180 fokon sütjük.
Nagyon mutatós és biztosan finom is ez a kalács. Kipróbálom.
Csúcs
Ez a mennyiség tényleg csak 1 személyre van? Én biztos ki fogom próbálni mákkal és kakaóval is. Még a karácsonyi asztalon is jól mutat.
Eszter nem egy személyes 4-5 személynek megfelel .Lehet én felejtettem odaírni de javítom.
Most csinàlom! :P nekem a 20 perc sutés kevésnek tunik..
Judit sok fugg a sutôtôl nekem elég volt és már azóta sutôttem 2szer tepertôset és diósat is .
Lányok! Ez gyönyörűen néz ki, ez lesz a karácsony esti süti.Köszi
Segitsetek nem tudom kinyomtatni a receptet.
Imádok kelt tésztát készíteni én is sok mindent kiprobáltam már. ez nagyon klassz meg fogom csinálni
Én már többször elkészítettem, dióval, mákkal, kakaóval..Mindenhogy isteni!! Mos a karácsonyi asztalon is fog szerepelni :) Nekem is elég volt a 20 perc sütés, légkeveréses sütőm van.
Nagyon jól néz ki, a következő amit elfogok készíteni a családomnak! Köszönöm, hogy feltetted.
Nagyon mutatós, el fogom készíteni.
nagyon tetszik! elkészítem, biztos siker!
Mi a különbség finomliszt és sima liszt között? Úgy tudom ez a két liszt egy és ugyanaz!
putyi 53 nálunk Szlovákiában A finom liszt az kicsit szemcsésebb mint a sima.
Lányok nagyon fini kalács és tepertősen is nagyom fincsi örulök ,hogy tetszik,Jó sütést kivánok mindenkinek.
Nagyon jol nez ki, alig varom hogy kiprobaljam! Az baj ha csak egy fajta lisztbol van elkeszitve?
Ki is lesz próbálva a hétvégén. :)
Nagyon gyors, nagyon könnyű elkészíteni, nagyon mutatós, nagyon finom. Köszönet a receptért!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.