Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Mákvirág kalács

felvitel dátuma: 2013-10-25 20:07:40       mai nézettség: 1       nézettség: 29876
részletes recept
Mákvirág kalács
Hozzávalók 4 személyre:

25 dk finom liszt

25 dk sima liszt

2,3 dl tej langyos tej

3 dk élesztő

5 dk margarin 1 ek olaj

3 ek cukor csipet

2 tojás sárga

Tôltelék

 

5 ek cukor

15 dk darált mák

1reszelt citromhéj és leve

olaj a kenéshez

1 tojás a kenéshez

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A kalácshozvalókat a dagasztóba teszem 30 perces programra.Hagyom kelni   aztán a tésztát 4 részre osztom formázom és 5 perc után kinyújtani kör alakba 28 cm átmérőre.Papírral bélelt tepsire tesszük  megkenni olajjal és megszórjuk a töltelékkel és betakarjuk a következő tésztával és így járunk el még kétszer .A kalács közepébe egy poharat teszünk és bevagdaljuk 16 felé.Két szirmot kifelé megcsavarjuk 2 szer és a végét összenyomni és aláhajtani.Lekenni a kalácsot felvert tojással és a közepét megszórni mákkal.180 fokon sütjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Tóth Ildikó 2013 november 15

Nagyon mutatós és biztosan finom is ez a kalács. Kipróbálom.

0/10 Kovácsné Margó 2013 november 15

Csúcs

0/10 Schneider Eszter 2013 november 16

Ez a mennyiség tényleg csak 1 személyre van? Én biztos ki fogom próbálni mákkal és kakaóval is. Még a karácsonyi asztalon is jól mutat.

0/10 Brenkus Klára 2013 november 16

Eszter nem egy személyes 4-5 személynek megfelel .Lehet én felejtettem odaírni de javítom.

0/10 Judit 2013 november 17

Most csinàlom! :P nekem a 20 perc sutés kevésnek tunik..

0/10 Brenkus Klára 2013 november 17

Judit sok fugg a sutôtôl nekem elég volt és már azóta sutôttem 2szer tepertôset és diósat is .

0/10 Marika 2013 november 20

Lányok! Ez gyönyörűen néz ki, ez lesz a karácsony esti süti.Köszi

0/10 fmanyi 2013 november 21

Segitsetek nem tudom kinyomtatni a receptet.

8/10 mrSunsine 2013 december 19

Imádok kelt tésztát készíteni én is sok mindent kiprobáltam már. ez nagyon klassz meg fogom csinálni

10/10 Zitesz 2013 december 21

Én már többször elkészítettem, dióval, mákkal, kakaóval..Mindenhogy isteni!! Mos a karácsonyi asztalon is fog szerepelni :) Nekem is elég volt a 20 perc sütés, légkeveréses sütőm van.

10/10 Csajbók Lászlóné 2014 január 9

Nagyon jól néz ki, a következő amit elfogok készíteni a családomnak! Köszönöm, hogy feltetted.

10/10 Kercsike 2014 január 9

Nagyon mutatós, el fogom készíteni.

10/10 major klára 2014 január 10

nagyon tetszik! elkészítem, biztos siker!

3/10 putyi53 2014 január 10

Mi a különbség finomliszt és sima liszt között? Úgy tudom ez a két liszt egy és ugyanaz!

0/10 Brenkus Klára 2014 január 22

putyi 53 nálunk Szlovákiában A finom liszt az kicsit szemcsésebb mint a sima.

0/10 Brenkus Klára 2014 január 22

Lányok nagyon fini kalács és tepertősen is nagyom fincsi örulök ,hogy tetszik,Jó sütést kivánok mindenkinek.

10/10 Anett 2015 november 23

Nagyon jol nez ki, alig varom hogy kiprobaljam! Az baj ha csak egy fajta lisztbol van elkeszitve?

9/10 Vera 2015 november 24

Ki is lesz próbálva a hétvégén. :)

10/10 Kriszti 2015 november 25

Nagyon gyors, nagyon könnyű elkészíteni, nagyon mutatós, nagyon finom. Köszönet a receptért!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*