Ez igen, nagyon tetszik! Ugyes voltál, mint mindig!
25 dkg liszt
1 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg darált mák
1,5 dl tej
1 cs. sütőpor
Krémhez:
3,5 dl tej
3 ek. cukor
1 cs. vaníliás pudingpor
1 cs. zselatin-fix
mandarin
A tojást elkeverem a cukorral, majd hozzáadom a tejet, a lisztet, a sütőport és a darált mákot. Kikavarom sima masszává, és egy vajjal kikent, lisztezett kis tortaformába beleöntöm. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt sül meg. Érdemes ellenőrizni egy fogpiszkálóval, mert elég sűrű a tészta, nehogy a közepe nyers maradjon. Kiszedjük a formából, és hagyjuk hűlni. Közben a 3,5 dc tejben a 3 ek. cukorral megfőzzük a pudingot, jó sűrűre. Kavargatva hűtjük, majd amikor már csak langyos, belekeverjük a zselatin-fixet is. A kihűlt tortát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel. A maradék vaníliás krémmel befedjük a tészta tetejét, és gerezdekre szedett mandarinnal díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.