Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Máktorta, saját recept

felvitel dátuma: 2011-08-16 00:02:30       mai nézettség: 3       nézettség: 1837
részletes recept
Máktorta, saját recept
Hozzávalók 4 személyre:

3 db piskóta tortalap

150 gr örölt mák
2 db vaníliás cukor
5 dc tej a pudinghoz
1 db vaníliás pudingpor
2 dc tej
6 evőkanál kristálycukor
6 evőkanál  szilvalekvár
0.5 dc  szilvapálinka

100 gr főzőcsokoládé
diónyi vaj

 

Előkészületi idő: 15 perc


Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Egy db tortalapot megkenek a pálinka felével, majd 3 evőkanál szilvalekvárral.
 Elkészítem a mákkrémet: egy tortalapot összetörök, leforrázom 2 dc tejjel, amibe 2 db vaníliáscukrot kevertem, hülni hagyom. Vaníliás pudingot készítek fél liter tejből, amibe 2 evőkanál cukrot tettem. Ha kész, belekeverem a mákot, 4 evőkanál cukrot, a pálinkát, és a leforrázott, de kihűlt piskótamasszát.
A krémet rákenem a tortalapra. Erre ráhelyezem az utolsó, a harmadik tortalapot, megkenem a megmaradt szilvalekvárral. A csokoládéból a vajjal csokoládémázat készítek, és ezzel  vonom be a torta tetejét. A hűtőbe teszem.

Szakács: Rozi


Film link: http://www.facebook.com/l/4c3b4vv_dbVTVCIiXxFsDQKnDKg/somorcik.sz.rozalia@gmail.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Makány Aranka 2011 augusztus 16

Nagyon jó, ki fogom próbálni!

10/10 Hani 2011 augusztus 16

Elmentettem :-)!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*