1 csésze mák
2 csésze forrásvíz
1 csipet tiszta só
1 kk hársméz
A mákot éjszakára beáztatjuk, hogy az enzimgátlók felszabaduljanak belőle.
Reggel az áztató vízzel együtt turmixgépbe rakjuk, és 2-3 percig turmixoljuk. Addig, amíg szép fehér lesz.
Utána tüll anyagon (harisnyán) keresztül megszűrjük, és jól kinyomkodjuk:
Olyan finomra turmixoltam, hogy még a tüllön is ment át mákocska, így tálalás előtt a legsűrűbb szűrőn még egyszer átszűrtem.
Maradt még holnapra is
( Figyeljetek rá - 2 napnál tovább a magtejek sem tarthatók, mert a magas fehérjetartalmuk miatt megsavanyodnak !!! )
A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, kalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.
Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat.
Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését.
Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása.
Normalizálja a vér koleszterinszintjét.
Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.
Jótékony a sebek gyógyulásában.
Növeli a szellemi teljesítőképességet.
Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.