Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 25 péntek Márk, Ányos névnapja

Főoldal » Máktej

felvitel dátuma: 2012-01-30 09:32:41       mai nézettség: 1       nézettség: 1878
részletes recept
Máktej
Hozzávalók 2 személyre:

1 csésze mák
2 csésze forrásvíz
1 csipet tiszta
1 kk hársméz

Előkészületi idő: 10 perc


Elkészítés:

A mákot éjszakára beáztatjuk, hogy az enzimgátlók felszabaduljanak belőle.
Reggel az áztató vízzel együtt turmixgépbe rakjuk, és 2-3 percig turmixoljuk. Addig, amíg szép fehér lesz.
Utána tüll anyagon (harisnyán) keresztül megszűrjük, és jól kinyomkodjuk:

 Olyan finomra turmixoltam, hogy még a tüllön is ment át mákocska, így tálalás előtt a legsűrűbb szűrőn még egyszer átszűrtem.
 Maradt még holnapra is 
( Figyeljetek - 2 napnál tovább a magtejek sem tarthatók, mert a magas fehérjetartalmuk miatt megsavanyodnak !!! )

A mák aminosavakban, zsírsavakban, foszforbankalciumban, káliumban, magnéziumban és vasban gazdag.

Régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedési folyamatokat
Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését
Kedvező zsírsav összetételének köszönhetően megelőzhető a trombózis és embólia kialakulása
Normalizálja a vér koleszterinszintjét
Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.
Jótékony a sebek gyógyulásában
Növeli a szellemi teljesítőképességet.
Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő, nyugtató, altató hatású. 

Szakács: Ildikó


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*