Ez is nagyon tetszik, leírtam.
30 dkg zabpehely (vagy zabliszt)
10 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt
10 dkg (2 ek ) méz
15 dkg vaj
10 dkg darált mák
5 dkg aszalt vörösáfonya
1 citrom reszelt héja
½ citrom leve
1 tojás
½ tk vanília kivonat vagy 1 cs.vaníliás cukor
1 tk.szódabikarbóna
kevés só
A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, sóval.
A citrom héját lereszeljük (ha nem bio, áztassuk szódabikarbónás vízbe, majd jól sikáljuk meg)
A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom levét, héját, mézet, vanília kivonatot.
A tojást felverjük, belekjeverjük a mákot, áfonyát majd a vajas keveréket, és hozzáadjuk a száraz keveréket, kicsit összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát kapunk.
A tésztát 1 órát hűtőben pihentetjük.
Kis golyókat szaggatunk, majd ellapítjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc megsütjük. Rácson kihűtjük.(kb 25 db keksz lesz)
Dobozban sokáig eláll.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.