Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Mákos-vörösáfonyás zabkeksz

felvitel dátuma: 2011-09-04 20:21:38       mai nézettség: 1       nézettség: 1166
részletes recept
Mákos-vörösáfonyás zabkeksz
Hozzávalók 5 személyre:

30 dkg zabpehely (vagy zabliszt)

10 dkg teljes kiörlésű tönkölyliszt

10 dkg (2 ek ) méz

15 dkg vaj

10 dkg darált mák

5 dkg aszalt vörösáfonya

1 citrom reszelt héja

½ citrom leve

1 tojás

½ tk vanília kivonat  vagy 1 cs.vaníliás cukor

1 tk.szódabikarbóna

kevés

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 7 perc

Elkészítés:

A zabpelyhet megdaráljuk, összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, sóval.

A citrom héját lereszeljük (ha nem bio, áztassuk szódabikarbónás vízbe, majd jól sikáljuk meg)

A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a citrom levét, héját, mézet, vanília kivonatot.

A tojást felverjük, belekjeverjük a mákot, áfonyát majd a vajas keveréket, és hozzáadjuk a száraz keveréket, kicsit összedolgozzuk. Közepesen lágy tésztát kapunk.

A tésztát 1 órát hűtőben pihentetjük.

Kis golyókat szaggatunk, majd ellapítjuk.

Sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokon 5-7 perc megsütjük. Rácson kihűtjük.(kb 25 db keksz lesz)

Dobozban sokáig eláll.

Szakács: Helga


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 november 22

Ez is nagyon tetszik, leírtam.

0/10 Helga 2011 december 11

Jó volt! Ma én is megsütöm:)Karácsonyrs mákos kell!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*