Igazán gyonyoru! Koszi a receptet, talán egyszer én is megsutom:))))))))))
6O dkg liszt
1 tojás
1 EK ecet
15 dkg zsír
1 üveg meggybefőtt
2 csésze darált mák
1,5 csésze cukor
1 tojás a kenéshez
A lisztet, tojást, ecetet, zsirt összegyúrjuk annyi langyos vizzel hogy rugalmas tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán,letakarva pihentetjük kb. 1 órán át.
A darált mákot összekeverjük a cukorral, a meggyet kimagozzuk és lecsepegtetjük - ha befőttet használunk.
A tésztát abroszon kihúzzuk -körbejárjuk az asztalt - akkor jó ha lelóg a tészta az asztalról , meglocsoljuk olvasztott zsirral, meghintjük a cukrozott mákkal, rászórjuk a meggyet és az abrosz segitségével feltekerjük.Tetejét megkenjük felvert tojással. Kígyózva rátesszük a pléhre és kb. 35 percig sütjük 18O fokon. Ha megsült, kicsit hűlni hagyjuk, majd megporcukrozzuk.
Jó étvágyat hozzá!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.