ez nagyon fincsi, ma delutan egyböl megcsinalom a kavehoz. A kuglof minden formajat szeretjük,ezt meg nem ismerem.Köszönöm,hogy egy receptel gazdagodot a szakacskönyvem.
20 dkg vaj
6 dkg porcukor
8 tojás
15 dkg kristálycukor
20 dkg darált mák
20 dkg darált dió
kandírozott citrushéj keverék
só só ízlés szerint
1 tasak vaníliás cukor
Konyhaimértékegységek
Liszt:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 3 g
Cukor:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 4 g
Só:
1 csapott evőkanál: 1,5 dkg
1 púpozott evőkanál: 2 dkg
1 kávéskanál: 7 g
1 késhegynyi: 4 g
Olaj:
1 evőkanál: 2 dkg
Búzadara:
1 evőkanál: 1,5 dkg
1 csapott evőkanál: 1,2 dkg
Tej:
1 evőkanál: 1,5 dkg
Edényekűrtartalma:
1 bögre: 2 dl
1 vizespohár: 2-2,5 dl
1 borospohár: 1-1,5 dl
1 mélytányér: 2,5 dl
Megdarálunk 20 dkg mákot és 20 dkg diót.
Előmelegítjük a sütőt 200 C fokra, a kuglófsütőt előkészítjük ( kivajazzuk, lisztezzük).
A porcukrot krémesre keverjük a puha vajjal, a vaníliás cukorral, és egy csipet sóval.
Ezután a 8 db tojás sárgáját belekeverjük ebbe a krémbe, majd óvatosan beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérje felét.
Ezután hozzáadjuk a diót, a mákot, alaposan eldolgozzuk, majd kandírozott citrushéj keveréket keverünk bele, és végül a maradék hab másik felét is alákecerjük.
Ezután a kuglófformába öntjük és betesszük az előmelegített sütőbe, amelyet visszaveszek 170 fokra.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.