Drága Pumukli kolléga, annyira tokéletes cuccokat toltesz fel, hogy nem gyozom kapkodni a fejem. Ugye, Te szakács vagy - mármint profi-szakács? Gratulálok!
50 dkg finom liszt
2,5 dkg élesztő
20 dkg margarin
1 kis pohár tejföl
1,5 dl tej
csipet só
2 ek. porcukor
A töltelékhez:
15 dkg darált dió
15 dkg darált mák
1,5 dl tej
10 dkg porcukor
A kiflik meghempergetéséhez:
vaníliás porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, egy órát meleg helyen kelesztjük. A töltelékhez a tejet felforraljuk, belekeverjük a cukrot és a diót. Ugyan így elkészítjük a máktölteléket is. Hagyjuk kihűlni.
Elkészítés: A tésztát nagyon vékonyra nyújtjuk /1-2 mm/ és kb. 5-6 centis kockákra vágjuk. A kockák közepére 1-1 kávéskanál tölteléket helyezünk, felcsavarjuk és a végeit benyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Még forrón meghempergetjük a vaníliás porcukorban.
Ebből a mennyiségből 60-70 db kifli lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Drága Pumukli kolléga, annyira tokéletes cuccokat toltesz fel, hogy nem gyozom kapkodni a fejem. Ugye, Te szakács vagy - mármint profi-szakács? Gratulálok!
Nagyon szépen köszönöm a dicséretet!A kelt tészták néha másképp gondolják!:))Nem mindig akarnak sikerülni!:)
Nagyon régen készítettem most karácsonyra lesz nálunk el csentem a receptet!Olyan mint a havas táj!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.