Csodásak!
A tésztához:
1 kg finom liszt
5 dkg élesztő
2 dl tej
1/2 kg ráma margarin
4 db tojás sárgája
1 kis doboz tejföl /1,75/
1 cs.sütőpor
15 dkg porcukor
csipet só
A töltelékhez:
60 dkg darált mák
60 dkg darált dió
40 dkg porcukor
1 l tej
2 db citrom reszelt héja
20 dkg mazsola
A tepsi kikenéshez:
margarin vagy vaj
A tetejére:
1 db tojás
Előkészítés:A mazsolát beáztatjuk.A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a többi összetevőt és begyúrjuk a tésztát.Meleg helyen egy órát kelesztjük.A töltelékhez felforraljuk a tejet.A mákot és a diót elkeverjük 20-20 dkg porcukorral,10-10 dkg lecsepegtetett mazsolával,reszelt citromhéjjal és annyi forró tejjel hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.
Elkészítés:A tésztát nyolc egyforma részre osztjuk.A kis cipócskákat lisztezett deszkán vékonyra,téglalap alakúra kinyújtjuk.Négyet megkenünk dió,négyet mák töltelékkel.A tésztát felcsavarjuk,vajjal kikent tepsire tesszük.Letakarva fél órát pihentetjük.Felvert egész tojással lekenjük villával pár helyen megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb.30 percet sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.