40 gkg cérna metélt
2 tojás
4 evőkanál tejföl
25 dkg darált mák
1 vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg finom kristály cukor
6 dkg margarin olvasztva
1 cs. réteslap
4 evőkanál búzadara
1 nagy tepsi: 39 cm x 30 cm
A cérna metéltet, egy lábosban enyhén sós vízben, 1 evőkanál olajjal, puhára főzzük, majd leszűrjük és hidegre hűtjük.
Közben a tepsit megkenjük olvasztott margarinnal, és 4 réteslapot belefektetünk, majd újra megkenjük margarinnal, és 2 evőkanál búzadarával meghíntjük egyenletesen.
A kihűlt tésztához adjuk a cukorral elkevert mákot, a vaniliás cukrot, cítrom reszelthéját, 4 evőkanál tejfölt, 2 tojás sárgáját, ezt jól összedolgozzuk.
Majd a kemény habbá vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjuk, és a tepsiben egyenletesen elsímitjuk.
Majd újra egy kis olvasztott margarint csurgatunk rá, és a maradék búzadarával megszórjuk.
Végül a maradék 4 réteslapot rátesszük, és a már előmelegített sütőben, közepes lángon, 40 perc alatt készresütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni és vaniliás porcukorral, megszórjuk, s kockára vágva szeleteljük.
Margarinnal megkenjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.