Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Mákos vargabélés

felvitel dátuma: 2012-05-31 19:05:32       mai nézettség: 3       nézettség: 2672
részletes recept
Mákos vargabélés
Hozzávalók 6 személyre:

40 gkg cérna metélt
2 tojás
4 evőkanál tejföl
25 dkg darált mák
1 vaniliáscukor
1 citrom reszelt héja
30 dkg finom kristály cukor
6 dkg margarin olvasztva
1 cs. réteslap
evőkanál búzadara

1 nagy tepsi: 39 cm x 30 cm

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 40 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A cérna metéltet, egy lábosban enyhén sós vízben, 1 evőkanál olajjalpuhára főzzük, majd leszűrjük és hidegre hűtjük.
Közben a tepsit megkenjük olvasztott margarinnal, és 4 réteslapot belefektetünk, majd újra megkenjük margarinnalés 2 evőkanál búzadarával meghíntjük egyenletesen.
A kihűlt  tésztához adjuk a cukorral elkevert mákot, a vaniliás cukrot, cítrom reszelthéját, 4 evőkanál tejfölt, 2 tojás sárgájátezt jól összedolgozzuk
Majd a kemény habbá vert tojás fehérjét óvatosan beleforgatjukés a tepsiben egyenletesen elsímitjuk.
Majd újra egy kis olvasztott margarint csurgatunk , és a maradék búzadarával megszórjuk.
Végül a maradék 4 réteslapot tesszük, és a már előmelegített sütőben, közepes lángon, 40 perc alatt készresütjük.
Ha megsült, hagyjuk kihűlni és vaniliás porcukorral, megszórjuk, s kockára vágva szeleteljük.
 Margarinnal megkenjük.

Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*