Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 30 szerda Katalin, Kitti névnapja

Főoldal » Mákos szelet

felvitel dátuma: 2014-02-15 16:58:09       mai nézettség: 2       nézettség: 1031
részletes recept
Mákos szelet
Hozzávalók 12 személyre:


A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 sütőpor, kb. 3 evőkanál lekvár
A töltelékhez: 2 tojás, 25 dkg kristálycukor, 13 dkg Ráma margarin, 20 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 3 dl tej, 20 dkg darált mák

English (auto-detected) » Hungarian
 

Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 35 perc

Elkészítés:

A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk. A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.
Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot és a tojáshabot keverjük hozzá. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 35 perc alatt sül át. Légkeveréses sütőben 160 fokon indítjuk a sütést, majd a sütési idő utolsó harmadában kicsit mérsékeljük a hőfokot, ügyelve, hogy a vastag tészta átsüljön, de ne száradjon ki.

English (auto-detected) » Hungarian
 

Szakács: Magdi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*