A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg Ráma margarin, 1 egész tojás, 10 dkg porcukor, 1/2 sütőpor, kb. 3 evőkanál lekvár
A töltelékhez: 2 tojás, 25 dkg kristálycukor, 13 dkg Ráma margarin, 20 dkg liszt, 1/2 sütőpor, 3 dl tej, 20 dkg darált mák
A tésztához valókat a lekvár kivételével egy tálban fakanállal összedolgozzuk. Sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm x 38 cm-es ( normál) tepsit, majd a masszát fakanállal, vagy műanyag krémkaparóval szépen rákenegetjük a sütőpapírra, esetleg lisztes kézzel kicsit elegyengetjük. Egy vékony réteg tésztát kapunk. A tetejét megkenjük lekvárral. Ezt követően elkészítjük a tetejére kerülő tölteléket.
Először is a két tojás fehérjét felverjük habnak. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal jól kikeverjük, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, a sütőporos lisztet. Végül a mákot és a tojáshabot keverjük hozzá. A kapott masszát ráöntjük a lekváros tésztára, szépen elegyengetjük a tetejét.
Előmelegített sütőben sütjük, kb. 35 perc alatt sül át. Légkeveréses sütőben 160 fokon indítjuk a sütést, majd a sütési idő utolsó harmadában kicsit mérsékeljük a hőfokot, ügyelve, hogy a vastag tészta átsüljön, de ne száradjon ki.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.