nagyon finom
Hozzávalók: 8 főre
Tésztához:
50 dkg liszt, 25 dkg vaj, vagy ráma, 10 dkg porcukor, 2 db tojás sárgája, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, ½ sütőpor,4 dkg tejföl,
Kenéséhez:
15 20 dkg baracklekvár
Töltelékhez:
40 dkg őrölt mák, 15 dkg cukor, 1 ek méz, 1 db citrom reszelt héja, 1 tk fahéj, 2 dl tej, 2 db tojásfehérje,
Elkészítése:
Előkészítünk egy 20x36 cm magas peremű tepsit. Langyos tejben feloldjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet elkeverjük a sütőporral,porcukorral és elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt a tojássárgáját és a tejfölt,hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, három részre osztjuk és kinyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe. A töltelékhez a mákot összekeverjük a fahéjjal. A cukrot a tejjel ,a mézzel és a reszelt citromhéjjal felfőzzük,ezzel a mákot leforrázzuk. Felverjük a tojások fehérjét,belekeverjük a langyos máktöltelékbe Az első tésztaréteget megkenjük lekvárral,majd rásimítjuk a máktöltelék felét ,erre ismét tésztát teszünk,amelyet szintén megkenünk lekvárral,majd rátesszük a mák másik felét .a harmadik tésztalappal befedjük. A tetejét megszurkáljuk és 170 fokos sütőben 40-50 perc alatt megsütjük..az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.