felvitel dátuma: 2013-09-13 16:56:37
mai nézettség: 1
nézettség: 872
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
1 kg liszt
2 sütőpor
4 kávéskanálsó
3 dl olaj
3 dl fehérbor ( lehetsörrel is )
10 dkgmák
10 dkgszezámmag kenéshez 1 tojás
Előkészületi idő: 45 perc
Elkészítés:
Elkészítés:
Minden hozzávalóthozzáadunk a tojáskivételével,ha nagyonnehézveledolgoznilehethozzátenniegykisolajatvagybort ( sört)amiveléppen készitjük.Nem szabadhogy a tésztanagyonlágylegyenmertakkornem fog sikerülni a csavarulat a tésztán.Ha összedolgoztunkmindentakkorkinyujtjuk a tésztát de nemszabadlisztezniazalját 5 miliméteresvastagségúlegyenéslekenjüktojássalésmegszórjukszezámmagalkicsitrátapsikoljukhogy ne hulljon le róla.Ezután a tésztaalányúlunkfinomanhogy el ne szakadjonésazegészetmegforditjukhogy a szezámmagosfelelegyen alul.Elnyujtjuk kicsitmertijenkorösszehúzódikkissé a tészta.Megkenjük a tojássalésmegszórjukjólmákkal ,megtapsikoljukhogy ne hulljon le róla könnyen.Ezután nagyonvékonycsíkokatvágunkéstetszésszerintihosszúságúcsíkokatkészítünkamitmegcsavargatunkhogyspirál legyen.Sütőpapírra rakjukéssütjükszéppirosra . Jóétvágyat!
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.