5 db. tojás sárgája és fehérje külön választva
20 dkg rétes liszt
1 cs.sütőpor
késhegynyi szódabikarbóna
5 evőkanál víz
20 dkg cukor
1 cs.vanília cukor
3 közepes sérgarépa apróra reszelve
3 evőkanál búzadara
15 dkg darált mák
2 evőkanál porcukorral vegyítve.
Krém:
1 banán
10 dkg cukor
fél cs.tejszín ízű pudingpor-főzős
1.5 dl tej
2 evőkanál cukor
fél cs. étkezési zselatin.
Díszítéshez:
2 tábla fehér tejcsokoládé.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, beleszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet.
Hozzáadjuk az 5 kanál vizet, a porcukros mákot, a búzadarával elkevert reszelt sáragarépát, a vaníliacukrot, s a robotgépes keverés után fakanállal lazán hozzákeverjük a tojások felvert habját.
Kivajazott, kilisztezett csatos tortaformába öntjük a masszát és előmelegített sütőben 200 fokon, fél óra alatt megsütjük.
Amíg sül és kihűl a tortánk, elkészítjük a krémet:
A banánt a cukorral összeturmixoljuk.
A pudingport felfőzzük a tejben, a cukorral, kihűtjük.
A zseletint felfőzzük 1 dl vízben, ha kihűlt hozzákeverjük a pudinghoz, amit összekeverünk a banánturmixal.
Ezt a jóállagú krémet kenjük a félbevágott tortalapunkra, majd ráhelyezzük a tortalap másik felét.
Tortánk tetejét leöntjük a 2 tábla olvasztott fehércsokoládéval.
Tetszőlegesen díszíthetjük a torta tetejét, az adott alkalomhoz illően.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.