Hozzávalók: 650gr. liszt,10 gr. só, 120ml. étolaj,30 gr.élesztő, 5 ml. tej, ha kell még később lehet önteni. 8 gr. mák, 100 gr.margarin, 2 dl. tejföl,1 tojás.
A tejben az élesztőt felfuttatjuk,és a többi hozzávalóval összekeverjük.Akkor jó, ha a tál oldalától elválik. Én géppel csináltam. 20 percig pihentetjük, majd kisodorjuk, és szaggatjuk. Én a tésztából kétféle sütit csináltam, mert nem mindenki eszi meg a mákosat. Tetejét megkockázzuk, megkenjük tojással, és szép pirosra sütjük.A mákos tetejét egy pici cukorral meghintettem sütés elött.Én a tésztát ketté vettem és felét sajtosan csináltem meg. A mákot utánna tettem bele.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.