A tésztához:
40 dkg finom liszt
20 dkg margarin
5 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
csipet só
1-2 evőkanál tejföl
1 cs.sütőpor
A töltelékhez:
50 dkg darált mák
15 dkg porcukor
5 dkg vaníliás cukor
2 db citrom reszelt héja
2 ek.búzadara
1/2 l tej
10 dkg mazsola
A tetejére:
1 db tojás a kenéshez
porcukor
Előkészítés: A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, sót, cukrot, sütőport és a tejfölt. Begyúrjuk a tésztát és 15-20 percre hűtőbe tesszük.
A tejet felforraljuk, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a mazsolát, mákot, cukrot, citromhéjat és a búzadarát.
Elkészítés: A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyiket kinyújtjuk a tepsink méretére. Rásimítjuk a tölteléket és kinyújtjuk rá a másik lapot. Megkenjük felvert egész tojással, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük közepes lángon.
A tésztát hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük. A tetejét megszórjuk porcukorral.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.