Töltelék:
2 dl meggylé
4dkg cukor
1 kk. fahéj
1 ek. étkezési keményítő
20 dkg magozott meggybefőtt
Mákos piskóta:
6 db tojás
6 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált mák
4 dkg vaj
Elsőnek a tölteléket készítjük el.
A meggylevet cukorral és fahéjjal felforralom, besűritem a vízzel hígitott keményítővel és hozzá adom a meggyeket. Félre teszem.
Mákos piskóta:
A tojásokat szétválasztom. A fehérjébe csipet só és keményre verem. A tojások sárgáját a két féle cukorral fehéredésig verem és hozzá adom a mákos-lisztes keveréket, és az olvasztott vajat. Óvatosan hozzákeverem a kemény habot.
Kivajazom a palacsinta sütőt és 1/4 részét a masszának beleöntöm kislángon megsütöm, óvatosan megfordítom és megsütjük. Egy tányérra kirakom és azonnal töltöm a meggy töltelékkel.Aztán kimérem a következő 1/4 adagot sütöm megtöltöm és így tovább. 4 adag lesz belőle. Porcukorral megszórni akár vaniliafagyival is lehet tálalni.
Ezt a sütit akkor sütöttem amikor tönkre ment a gáz sütőm. Egy újságban találtam a receptjét.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.