Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 7 hétfő Hermann névnapja

Főoldal » Mákos piskóta meggyel töltve

felvitel dátuma: 2011-10-02 20:44:24       mai nézettség: 1       nézettség: 1638
részletes recept
Mákos piskóta meggyel töltve
Hozzávalók 4 személyre:

Töltelék:

2 dl meggylé

4dkg cukor

1 kk. fahéj

1 ek. étkezési keményítő

20 dkg magozott meggybefőtt

Mákos piskóta:

6 db tojás

6 dkg cukor

1 cs. vaníliás cukor

6 dkg liszt

6 dkg darált mák

4 dkg vaj

Előkészületi idő: 90 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 5 perc
Elkészítés:

Elsőnek a tölteléket készítjük el.

A meggylevet cukorral és fahéjjal felforralom, besűritem a vízzel hígitott keményítővel és hozzá adom a meggyeket. Félre teszem.

Mákos piskóta:

A tojásokat szétválasztom. A fehérjébe csipet és keményre verem. A tojások sárgáját a két féle cukorral fehéredésig verem és hozzá adom a mákos-lisztes keveréket, és az olvasztott vajat. Óvatosan hozzákeverem a kemény habot.

Kivajazom a palacsinta sütőt és 1/4 részét a masszának beleöntöm kislángon megsütöm, óvatosan megfordítom és megsütjük. Egy tányérra kirakom és azonnal töltöm a meggy töltelékkel.Aztán kimérem a következő 1/4 adagot sütöm megtöltöm és így tovább. 4 adag lesz belőle. Porcukorral megszórni akár vaniliafagyival is lehet tálalni.

Ezt a sütit akkor sütöttem amikor tönkre ment a gáz sütőm. Egy újságban találtam a receptjét

Szakács: Eperis


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*