Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » Mákos piskóta áfonya lekvárral

felvitel dátuma: 2011-08-23 17:05:52       mai nézettség: 2       nézettség: 2023
részletes recept
Mákos piskóta áfonya lekvárral
Hozzávalók 12 személyre:

10 db tojás

10 dkg finom liszt

10 dkg darált mák

20 dkg porcukor

1 cs.sütőpor

1/2 kg áfonya lekvár

porcukor

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Előkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A fele cukorral habosra keverjük a sárgáját, a cukor másik felével kemény habbá verjük a fehérjét. Óvatosan összekeverjük és hozzá adagoljuk a sütőporral átszitált lisztet és a mákot. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát, elsimítjuk és 180 fokon 30-35 perig sütjük.

Elkészítés: A piskótát félbevágjuk és megkenjük az áfonya lekvárral. A tetejére is vékony lekvár réteget kenünk és porcukorral megszórjuk. Kockákra vágva tálaljuk.

Szakács: Kautz József


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 csoti.henriette 2011 augusztus 23

Ez nagyon guszta, de 10 db tojást feleszik? az igen. gyönyörű! A mákot imádom.

0/10 kautz1009 2011 augusztus 24

Köszi szépen! 28x34 cm-es tepsiben sütöttem,10 tojásból csináltam a piskótát így lett szép magas.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*