Nahát ! Ez is isteni finom! a vasárnapi desszert kérdése megoldva! Köszönöm, vittem a receptkönyvembe!
20 dkg finom liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szóda vagy szénsavas ásványvíz
csipet só
A töltelékhez:
1/2 kd darált mák
20 dkg porcukor
2 db citrom reszelt héja
2-3 dl tej
A mártáshoz:
1/2 kg magozott meggy
2 dl tejszín
6 dkg vaníliás pudingpor
6-8 db szegfűszeg
1 db fahéj rúd
5 cl citromlé
15 dkg kristály cukor
Előkészítés: Az összetevőkből csomómentes tésztát keverünk és kisütjük a palacsintákat. A töltelékhez elkeverjük a mákot a cukorral, a citromhéjjal és annyi forró tejet öntünk rá, hogy kenhető masszát kapjunk. Elkészítés: A mártáshoz felteszünk forrni 5 dl vizet, beletesszük a cukrot és a meggyet. A fahéjat, szegfűszeget 1 dl vízben kifőzzük majd a meggyhez szűrjük. Ha felforrt, a tejszínnel elkevert pudinggal besűrítjük. A végén beleöntjük a citromlevet. A palacsintákat betöltjük a mákkal és a meggymártással tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.