Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » mákos őzgerinc aszalt gyümölccsel

felvitel dátuma: 2012-03-10 00:46:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2792
részletes recept
mákos őzgerinc aszalt gyümölccsel
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:
A klasszikus „bögrés-mákos” felezett adagja 1 őzgerinc formára!

1 bögre liszt
1 bögre mák /még darálás előtt/
½ bögre cukor
½ kocka margarin /12.5 dkg/
1 tojás
½ bögre tej
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
½ citrom leve és héja
pici /késhegynyi/
vaníliás cukor vagy aroma
esetleg őrölt fahéj, ízlés szerint
1 bögre aszalt gyümölcsök vegyesen /s.barack, szilva, trópusi mix, vörös áfonya, mogyoró,
 diákcsemege, csoki darabok stb/ tetszés szerint, ki mit szeret

Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 50 perc

Elkészítés:

Elkészítés:
A gyümölcsöket előkészítem, amit kell, apróra vágok és egy kicsi liszttel megszórom, majd összekeverem.
A margarint a cukorral kikeverem, hozzáadom a tojást is, tovább keverem /lehet robotgéppel is/.
Hozzáadom a mákot, a citrom héját, a sót,/fahéjat/ a vaníliát, kevés tejet és elkeverem, majd beleöntöm a lisztet. A liszt közepébe egy kis mélyedést csinálok, ebbe teszem a szódabikarbónát, majd erre öntöm a citrom levét. Így ez felfut, ettől könnyebb lesz a tészta. Hozzáadom a maradék tejet és jól kikeverem, majd beleteszem az aszalt gyümölcsöket is.
A kizsírozott, lisztezett őzgerincformába öntöm. /lehet sütőpapírral is kibélelni/
Előmelegített sütőben, tűzpróbáig sütöm. /kb. 40-50 perc/ Akkor , ha már nem ragad a késre!

Szakács: Anyika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Minker Erzsébet 2013 március 11

Nagyon guszta ,és nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*