1 kg burgonya
15 dkg mák+15 dkg cukorral darálva
1 tojás
40 dkg liszt
1 mokka kanál só+1 mokka kanál só
Aburgonyát meg hámozzuk,és apróra vágjuk,kockára,és annyi vizet teszünk rá,hogy el lepje,és sót adunk hozzá,a mákot cukorral,én kávé darálón,,le daráljuk,és közben egy 4 literes fazékba fel tesszük a vizet forni,és a burgonya,ha meg főtt le szűrjük,és egy nagy tálban burgonya törővel össze törjük,pépesre,és ha ki hült,,a tojást ,és a lisztett,és a sót egybe tesszük,és finoman gyúrható tésztát gyurunk,és meg sodorjuk a tenyerünkkel,és olyan 3 cm darabokat vágunk a rúd alakúra gyúrt tésztánkbol,és a tenyerünkkel mindből,egymás után,kicsi idő,újnyira sodorjuk a tenyerünkkel,és kb 4 cm darabokat szelünk,ami a nudli lesz,és közben lisztezzük a tésztánkat,és a kupacot amit ne egymásra rakjunk,és ha mind fel daraboltuk,akkor a forrásban lévő vízbe mindet bele tesszük,és finoman időnként kevergetjük,és ha a nudlik a víz tetejére fel jöttek,és meg vastagottak,akkor le szűrjük,és hideg vizes csap alatt öblítsük le a tésztánkat,és egy tálba tegyük,és fokozatosan a cukros mákot enyén kevergetés közben rá tesszük,és kész,jó melegen,és hidegen is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.