Nagyon jól néz ki!!!:))
1 cs Tante Fanny Friss rétestészta 200g
10 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukor
3 ek meggy lekvár
30 dkg őrölt mák
20 dkg meggy
A Tante Fanny friss réteslapot felhasználás előtt 15-20 percig pihenésre szobahőmérsékleten tartjuk.
Almát durva reszelővel lereszeljük, megszórjuk cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel és állni hagyjuk 10 percig ( az alma levet enged ).
Az alma levét kinyomjuk.
Terítünk az asztalra egy megnedvesített konyharuhát, majd terítsünk rá egy szárazat.
Az első két lapot terítsük a konyharuhára, és kenjük meg vajjal, majd a másik két lapot 90 fokkal elfordítva terítsük rá, és ezt is kenjük meg vajjal.
A cukrot a mákkal és a meggylekvárral összekeverem, külön a meggyet a cukorral.
A kiterített réteslapra a mákos keveréket, majd a meggyes keveréket.
A szélét visszahajtjuk, majd a konyharuhával feltekerjük, és olvasztott vajjal bekenjük.
( két rúd lesz )
Előmelegített sütőben 190 C fokon 25 perc alatt készre sütjük.
Langyosan felszeleteljük, és tálaláskor porcukorral megszórjuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.