1 kg héjában főtt krumpli
30 dkg liszt,
pici só
20 dkg mák,
15 dkg porcukor
barack lekvár
Krumplit héjában megfőzzük, melegen lepucoljuk letörjük, beletesszük a sót és lehűtjük hidegre majd a liszttel össze gyúrjuk.
Elnyújtjuk, kockára vágjuk, megtöltjük lekvárral, össze csípjük a tetejét, gombócokat formálunk belőlük.
Forralunk vizet, bele tesszük a gombócokat, amikor fel jön a tetejére akkor leszűrjük és meghempergetjük a darált mákos keverékben, porcukorral meghintjük majd tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.