1 csésze köles (1 dl)
1 csésze aszalt vörösáfonya (opcionális)
4 dl kókusztej/rizstej/tej
3 púpozott ek. darált mák
1-1,5 ek. méz
¼ vanília rúd
1 citrom héja
A kölest alaposan megmossuk, és takarék lángon puhára főzzük a vanília rúddal. Ha szükséges adunk még hozzá tejet.
Ha elkészült, hozzáadjuk a vörösáfonyát, reszelt citromhéjat (ha nem frissen reszeltük főzzük együtt a kölessel), mákot és mézet és alaposan összekeverjük.
Tálkákba tesszük, és lehűtve fogyasztjuk. (Nálunk ez még soha nem következett be, mert melegen felfaltuk)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.