Főoldal Bejelentkezés Regisztráció

Receptabc.hu

2025 április 18 péntek Andrea, Ilma névnapja

Főoldal » 100 éves étel receptek » mákos kokuszos szelet

felvitel dátuma: 2015-05-29 17:53:19       mai nézettség: 1       nézettség: 972
részletes recept
mákos kokuszos  szelet
Hozzávalók 6 személyre:
A tésztához
7 db tojásfehérje
7 ek cukor (kristály)
100 g kókuszreszelék
50 g mák (darált)
A krémhez
7 db tojássárgája
200 g cukor (kristály)
200 ml tej
4 evőkanál finomliszt
200 g margarin
2 csomag vaníliás cukor
A tetejére
140 g háztartási keksz
10 dkg tortabevonó (vagy hideg glazúr)
Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:
A tésztához a  tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Óvatosan hozzákavarjuk a kókuszreszeléket és mákot.
Kikent vagy papírral bélelt tepsibe osztjuk, hogy egyenletes legyen, halvány rózsaszínre sütjük!
A krémhez a megmaradt tojássárgáját egy hőálló edényben habossá kavarjuk a kristálycukorral.
Hozzáadjuk a fele lisztet, 2 ek tejjel tovább kavarjuk, újra lisztet és a maradék tejet, vigyázva, hogy csomómentes maradjon. Állandó kavarással pépesre főzzük. (Ne ijesszen el, ha első fővésében elkezd csomósodni. Ilyen esetben húzzuk lejjebb a tüzet, és ajánlatos mixerrel folytatni a főzést, míg pépessé válik.)
Amint kihűlt, hozzákeverjük a kockára vágott margarint és a vaníliás cukrot.
Rákenjük a tésztára, majd tetejét kirakjuk a keksz írásával lefelé.
A glazúrt olyan mennyiségben készítjük, ahogyan szeretnénk díszíteni a tésztát. 
Szakács: babi


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök

 


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
*
*